Lid worden van het netwerk

Bent u fysiotherapeut, manueel therapeut of oefentherapeut en wilt u graag deelnemen aan het netwerk?
Lees dan eerst de onderstaande voorwaarden en meldt u zich daarna aan via: info@rugnetwerkbrabant.nl. 

De kosten van het lidmaatschap bedragen 100 euro per jaar. 

Indien men lid wil worden van het netwerk, wordt men aspirant lid. Men wordt volledig lid indien men voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

  1. Het volgen van de participatie-avond. Tijdens deze avond wordt het aspirant lid meegenomen in de werkwijze van het netwerk. 
  2. Ingeschreven staan bij 2 cursussen met toestemming van de scholingscommissie. De cursussen moeten voldoen aan de onderstaande criteria lijst. Een jaar na aanmelding bij het netwerk moeten de cursussen uiterlijk behaald zijn. 
  3. Het volgen van ten minste 2 van de 3 georganiseerde netwerkavonden door het netwerk.

Indien voldaan is aan bovenstaande criteria wordt het aspirant lid definitief lid en wordt hij/zij vermeldt op de website.

 

Criteria aan de cursussen

Aspirant leden moeten zelf cursussen aandragen via info@rugnetwerkbrabant.nl. Het netwerk beoordeelt of deze cursussen voldoen aan de onderstaande eisen en van voldoende kwaliteit zijn. Pas na toestemming kan je de cursus volgen. 
De criteria:

  1. 2 cursussen volgen waarvan er ten minste 1 gericht is op de lage rug. De 2e cursus mag algemeen zijn gericht op gedragsgeoriënteerde therapie of pijneducatie.
  2. De cursus gericht op de lage rug moet een belangrijk deel over actieve revalidatie
      (oefentherapie) van de lage rug gaan. 
  3. De cursus moet minimaal 1 hele dag zijn en/of tenminste 8 uren.
  4. De cursus moet geaccrediteerd zijn door het KNGF of SKF (fysiotherapie) of ADAP (oefentherapie) 

5. Cursussen die al gevolgd zijn en voldoen aan bovenstaande punten, mogen ingediend worden, maar mogen maximaal 2 jaar geleden gevolgd zijn, gerekend vanaf moment van inschrijving. De scholingscommissie beoordeelt je aanvraag ten allen tijden en heeft het recht om een gevolgde cursus af te wijzen.

Voor meer informatie kunt u het huishoudelijk reglement en de statuten doornemen:

Huishoudelijk reglement
Statuten